Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celé jméno: Michael Paul Chan

Povolání: herec, producent

Datum narození: 26.6. 1950

Místo narození: San Francisco, Kalifornie, USA

Rodinný stav: ženatý, manželka Christina Ann Chan od roku 1975

Děti: jedno

Sourozenci: bratr Jeffery Paul Chan

 

michael-bio.jpgMichael se narodil v San Franciscu, ale vyrůstal ve městě Richmond. Pochází ze třetí generace čínsko-americké rodiny, která se usadila v San Franciscu. Vystudoval American Conservatory Theatre v San Francisku a pomohl založit Asian-American Theatre Company. Předtím, než se stal hercem, se věnoval muzice. 

Za svou hereckou kariéru pracoval s nejznámějšími profesionály, jako například Al Pacino, Robert Redford, Russer Crowe, Brad Pitt nebo Michael Douglas. Z režisérů jmenujme Olivera Stona, Richarda Donnera nebo Michaela Manna.

Svůj televizní debut si odbyl v seriálu Police Story/Kriminální oddělení v roce 1975. Dřív než zakotvil v roli poručíka Mika Taa v seriálu The Closer/Closer a jeho pokračování Major Crimes/Closer: Nové případy, objevil se v řadě známých filmech, jako například Spy Game/Spy Game, The Insider/Insider: Muž, který věděl příliš mnoho, U.S. Marshals/Šerifové, Batman Forever/Batman navždy, Batman & Robin/Batman a Robin nebo Falling Down/Volný pád. Ze seriálů jmenujme Bones/Sběratelé kostí, Boomtown/Vzkvétající město, JAG/JAG nebo Murder, She Wrote/To je vražda, napsala.

Od roku 1975 je ženatý s Christine Ann, se kterou má jedno dítě.

 

 

Zdroje: www.imdb.com, majorcrimestv.net, en.wikipedia.org