Jdi na obsah Jdi na menu
 


Originální název: Cheaters never prosper

Český název: Podvádět se nevyplácí

Režie: Stacey K. Black

Scénář: Mike Berchem

Premiéra v USA na TNT: 8.10. 2012

Česká premiéra na Prima Love: 28.12. 2016

________________________________________________________________________________________

Tým začíná vyšetřovat smrt mladého detektiva Michaela Adamse z Las Vegas, která se ze začátku jeví jako předávkování alkoholem, ale doktor Morales zjistí, že byl otráven nemrznoucí směsí, která mu byla pravděpodobně do pití přidána. Adamsův parťák Richard Conner týmu sdělí, že spolu s Adamsem pracovali na případech odhalení krádeží identit a následné zpronevěření peněz obětí. Ze začátku se zdá, že Adams na něco přišel a proto byl zavražděn. Aby se dostali na stopu, Sharon dostane nápad, že by mohli rozeslat hromadný email všem potencionálním obětem krádeží identit a tím zároveň alarmovat samotné lupiče, kteří využívají jejich emailové schránky. Zatímco Connor s tímto postupem nesouhlasí, tak zafunguje a tým vysleduje přesun peněz na účet jistého doktora Jeremyho Durbana, profesora ekonomiky na univerzitě v Santa Monice. Tým předpokládá, že on je za vraždou Adamse a Amy jde za Durbanem s prosbou o radu ohledně svých investic. Mike zjistí, že má další minimálně čtyři identity a Amy Durbana zatýká. Julio však nevěří, že stojí za vraždou policisty v baru. Při výslechu Durbana si Sharon uvědomí fakt, že finanční záznamy jsou jedinou možností, jak zjistit něčí krádež identity, a že jistá Laura Elkinsová nebyla zahrnuta v záznamech, které jim Conner předložil, a že Adams před svou smrtí několikrát prověřoval Lauřin řidičák. Sharon a Andy konfrontují Connera a ten přizná, že Adams měl slabost pro ženy, které vyslýchal a dokonce na něj byla podána stížnost. Sharon s Andym si přivolají Lauru k výslechu a vyjde najevo, že ji Adams pronásledoval potom, co spolu strávili noc a dokonce vyhrožoval, když neopustí svou rodinu. Laura se přizná k jeho vraždě.

Jeremy Durban, kterému nemohou dokázat úmysl okrást své oběti, odjíždí s Connerem do Nevady, kde bude čelit dalšímu obvinění.

Mezitím jede Rusty na víkend se svým biologickým otcem k němu domů. Sharon si není jistá, jestli může Danielovi věřit po sérii incidentů, kdy se objevil pozdě. Rusty se nakonec neočekávaně objeví u Sharon doma s rozbitým obličejem potom, co ho Daniel uhodil za to, když Rusty vyprávěl jeho snoubence o své minulosti.

 

V dalších rolích:

  • Ian Bohen jako Daniel Dunn
  • Michael Rodrick jako detektiv Richard Conner
  • Sprague Grayden jako Laura Elkinsová
  • Eric Lange jako Jeremy Durban
  • Ronnie Tyrone Lee jako detektiv Michael Adams